27 maart  Bewust Veilig-dag


Veiligheidsdag

Woensdag 27 maart is het weer zo ver, dan vindt de jaarlijkse Bewust Veilig-dag plaats. 

Op de Bewust Veilig-dag wordt er zowel binnen de bouw, de techniek als ook binnen de onderhoudssector extra bij Veiligheid stil gestaan. Meer dan 650 bedrijven doen hieraan mee.

De gevaren op het werk én de mogelijke maatregelen staan daarbij centraal. Dit is nodig, want ongevallen op de werkvloer zijn helaas nog steeds dagelijkse praktijk. 

Tijd voor actie dus, moeten ook de initiatiefnemers van de Bewust Veilig-dag: Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland destijds hebben gedacht.

Veel bedrijven maken op deze dag de Veiligheid intern extra bespreekbaar. Dit wordt mede ondersteund door de verschijning van de Bewust Veilig-krant met daarin 8 thema’s.

Net zoals de VeiligWerk App verschijnt deze krant in meerdere talen.

Inmiddels is de Bewust Veilig-dag echt een begrip geworden. De editie van dit jaar staat in het teken van Samenwerking, want ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’.  

Omdat VeiligWerk grote voorstander én aanjager is van samenwerking op het gebied van Veiligheid, hebben wij in aanloop van deze Bewust Veilig-dag de nieuwe functionaliteit ‘Delen’ gelanceerd. 

Met deze functionaliteit kunnen bedrijven gemakkelijk belangrijke veiligheidsinformatie met elkaar delen, bijvoorbeeld bij projecten waarin men samenwerkt. Op deze manier hopen wij veiligheidsprofessionals dichter bij elkaar te brengen en hen de mogelijkheid te bieden van elkaar te leren en de ongeval preventie naar een -nog- hoger niveau te brengen. 

Want ook hier geldt: ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Kijk hier voor de Bewust Veilig-krant: www.bewustveilig.com/krant/